Financial lease

Financial lease is een vorm van leasen waarbij je direct economisch eigenaar van de auto bent. Het is de enige leasevorm waarbij dit het geval is. Leasen in de vorm van financial lease heeft diverse voordelen.

1. Je bent economisch eigenaar;

Wanneer je de auto binnen de onderneming met een financial leasecontract aanschaft, wordt deze op de balans voor de aanschafprijs opgenomen. Deze prijs is in veel gevallen exclusief btw, aangezien deze teruggevraagd kan worden.

2. De investeringsaftrek;

Een ander voordeel van de financial lease is de investeringsaftrek. Dit is een bedrag dat je van de winst af kunt trekken wanneer je in zaken als een nieuwe auto investeert. Deze komt bovenop de andere afschrijvingen, en dat maakt investering in jouw eigen onderneming aantrekkelijk. Voorbeelden van een investeringsaftrek zijn de kleinschaligheidsinvesteringsaftrek (KIA), milieu-investeringsaftrek (MIA), en de willekeurige afschrijving milieu-investeringen (VAMIL).

3. De renteaftrek

Daarbij kun je ook nog eens de renteaftrek fiscaal aftrekken. Een financial leaseovereenkomst is namelijk een zakelijke rekening, en dus mag je de betaalde rente van de winst aftrekken. 

 

Heb jij vragen over financial lease? Neem contact met ons op!